Η Convert art η πρώτη startup εταιρεία upcycling στην Ελλάδα κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ και χρηστικά αντικείμενα φτιαγμένα αποκλειστικά από χρησιμοποιημένες σαμπρέλες, ελαστικά, ηλεκτρολογικό υλικό, και αλουμίνιο.
Ξεκίνησε το 2012 όταν η δημιουργός της Μαρίνα Γρυπονησιώτη βρέθηκε τυχαία σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Στην περιοχή υπήρχαν πολλά πεταμένα ελαστικά και έτσι σκέφτηκε να πειραματιστεί με ένα απο αυτά. Δανείστηκε τα εργαλεία του συνεργείου και έφτιαξε την πρώτη της ζώνη. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να επεξεργάζεται ένα παλιό φορητό ηχείο, τα μέρη του οποίου κατέληξαν να γίνουν ένα πολύχρωμο και ευφάνταστο κόσμημα.
Έτσι έγινε η αρχή, συλλέγοντας σαμπρέλες , λάστιχα και ηλεκτρολογικό υλικό. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Convert art και τα προϊόντα της που πλέον μετρούν περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη και πάνω απο 400 διαφορετικά σχέδια.
Τα προϊόντα της έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες εκθέσεις και αγορές:
Το Δεκέμβριο του 2013 η σειρά κοσμημάτων απο ηλεκτρολογικό υλικό και οι χειροποίητες τσάντες απο σαμπρέλα βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό Greek Design = Good Design ενώ το 2016 βραβεύτηκε η σειρά με τις πολυμορφικές τσάντες της Convert Art με το βραβείο Top Design για το 2016. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η Convert Art επιλέχθηκε στη κατηγορία creative και διαγωνίζεται στον ευρωπαϊκό τελικό του StartUp Europe Awards στις Βρυξέλλες.
To Δεκέμβριο του 2014 δημιουργήθηκε η μονάδα παραγωγής της Convert Art (όπου γίνεται η επεξεργασία, ο σχεδιασμός και η κατασκευή) καθώς και το κατάστημα Convert Art Lab όπου εκτός απο τα προϊόντα της Convert Art φιλοξενούσε και μια μεγάλη συλλογή απο χειροποίητα κοσμήματα, χρηστικά αντικείμενα και αξεσουάρ απο Έλληνες σχεδιαστές.
Τον Ιανουάριο του 2017 η μονάδα παραγωγής μεταφέρθηκε στην Αθήνα και η Convert Art άνοιξε το επίσημο κατάστημα της στην Παλλάδος 24-26, πλ.Ψυρρη στο κέντρο της Αθήνας.
Μέχρι σήμερα μετράει πάνω απο 35 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.
Ενώ μέσα στην πρώτη πενταετία έχει καταφέρει να επαναχρησιμοποιήσει πάνω απο 20 τόνους σαμπρέλες δίνοντας τους ξανά ζωή και προστατεύοντας το περιβάλλον απο την ρύπανση που δημιουργούσαν.


